Kenoraden

Hur spelar man keno?

Olika insatser i keno

Vår expert berättar hur man spelar keno

Keno är ett av de riktigt gamla casinospelen som fortfarande spelas. Det är ett slumpspel som går ut på att välja de nummer man tror kommer dras, precis som i lotto. Till skillnad från lotto behöver man dock inte välja numren i korrekt ordningsföljd. Man väljer till och med själv hur många nummer man vill spela på. Det kan vara så få som 1 eller så många som 20, beroende på vilken typ av keno man spelar. Även den potentiella vinsten är kopplad till det antalet nummer du väljer. Om du till exempel väljer 6 nummer och får 2 rätt, kommer du vinna en större summa än om du väljer 10 nummer och får 2 rätt.

Eftersom spelet är så enkelt finns det bara ett fåtal olika insatser du kan göra när du spelar keno. Att spela på ett antal nummer på en enda lott kallas för en rak lott eller rak insats. Den innefattar vanligtvis en enda kenodragning och anledningen till att den kallas för en rak insats är att det inte krävs några kombinationer, utan alla nummer på lotten spelas.

Det finns även något som kallas systemspel eller keno system, vilket innebär att spelaren väljer ett antal nummer, vanligtvis 4 eller fler. Spelaren markerar sedan de olika kombinationer av detta nummer som han/hon vill spela på. Om du markerar 5 nummer på lotten kanske du vill spela alla möjliga kombinationer av 2 nummer, 3 nummer, 4 nummer och även 5 nummer. Genom att spela systemspel ökar du dina chanser att vinna, men det kostar samtidigt mer. Detta scenario kan innebära att en insats på 10 kronor innebär att systemspelet kostar 260 kronor. Å andra sidan är det inte bara din vinstchans som ökar utan sannolikheten är också stor att du vinner flera vinster. Ett systemspel är nämligen samma sak som att spela flera olika lotter på en och samma dragning.


Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function children() on null in /home/forge/mmg.bgx./wp-content/plugins/maxbuttons/classes/maxCSSParser.php:61 Stack trace: #0 /home/forge/mmg.bgx./wp-content/plugins/maxbuttons/classes/button.php(377): MaxButtons\maxCSSParser->loadDom(Object(simple_html_dom)) #1 /home/forge/mmg.bgx./wp-content/plugins/maxbuttons/classes/button.php(472): MaxButtons\maxButton->parse_button('normal') #2 /home/forge/mmg.bgx./wp-content/plugins/maxbuttons/classes/button.php(882): MaxButtons\maxButton->display(Array) #3 /home/forge/mmg.bgx./wp-content/plugins/maxbuttons/classes/maxbuttons-class.php(593): MaxButtons\maxButton->shortcode(Array) #4 /home/forge/mmg.bgx./wp-includes/shortcodes.php(345): MaxButtons\maxButtonsPlugin->shortcode(Array, '', 'maxbutton') #5 [internal function]: do_shortcode_tag(Array) #6 /home/forge/mmg.bgx./wp-includes/shortcodes.php(223): preg_ in /home/forge/mmg.bgx./wp-content/plugins/maxbuttons/classes/maxCSSParser.php on line 61